IZLET U NIN I PAG

 

CJELODNEVNI IZLET U NIN I PAG

Na malenom otočiću usred plitke lagune nalazi se starogradska jezgra gradića Nina koja je kopnom povezana s dva kamena mosta. Priroda i čovjek učinili su ga gradićem ugodnim za odmor, zanimljivim zbog bogate povijesne baštine i odličnim za zdravlje (poznat po ljekovitom blatu koje pouzdano liječi mnoge bolesti). Nin je najstariji hrvatski kraljevski grad, kolijevka hrvatske države. U njemu je najmanja katedrala na svijetu i krunidbena crkva sv. Nikole. I jedna od najljepših svjetskih plaža. Nin ima bogatu kulturnu riznicu i očuvanu prirodu te izvanredno lijep okoliš.

Na ovom izletu ćete posjetiti Muzej soli gdje ćete učiti o tisućljetnoj tradiciji proizvodnje soli. Također ćete imati priliku dotaknuti veliki nožni prst Grgura Ninskog koji prema tradiciji donosi sreću. Mnogi drugi povijesni i moderni dragulji se skrivaju iza svakog ugla ovog nekada urbanog diva, a danas mirnog cvijeta Hrvatske.

Naš put nastavit ćemo prema gradu Pagu koji predstavlja povijesno i kulturno središte otoka Paga. Osim povijesnih zdanja, grad Pag poznat je i po kulturno bogatstvu. Najpoznatije kulturno bogatstvo Paga je definitivno Paška čipka koja se od nedavno nalazi pod zaštitom UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština Hrvatske. Lokalni stanovnici Paga poznati sui po proizvodnji soli. Stoljećima je proizvodnja soli bila najvažnija gospodarska aktivnost otoka Paga. Dokaz tomu su skladišta soli izgrađena u 16. stoljeću, mjestu na kojem se danas nalazi Muzej soli.

Uz proizvodnju soli (Solana Pag postoji od kada i sam grad), stanovnici uzgajaju ovce (Pag je poznat po siru i janjetini), proizvode vino (Paška žutica) te se bave poljoprivredom i ribarstvom.

Na kraju našeg posjeta, prije nego kreneo natrag, vodimo vas na kušanje sira i vina kako bi se opustili i kako bi u vrlo ugodnoj atosferi upili dojmove od dana koji so proveli zajedno.

Često postavljena pitanja

Kako ću znati kada je moje vozilo krenulo i kako ću ga prepoznati?
Dan prije putovanja kontaktirat ćemo Vas putem e-maila te ćemo Vam poslati detaljne upute. Uz to, cijelo vrijeme ćemo Vam biti dostupni i moći ćete nas kontaktirati putem mobitela, maila, vibera i whatsappa.

 

Gdje će me vozač dočekati u zračnoj luci?
Vaš vozač će vas dočekati na Terminalu Dolaska s Vašim imenom ispisanim na ploči. Kada rezervirate vožnju potvrdit ćemo Vašu rezervaciju email porukom u kojoj ćemo Vam navesti i točno mjestu na kojemu ćemo se sastati. Broj vašeg leta koristimo za praćenje vašeg leta kako bi bili sigurni da Vas vozač spremno dočeka kada sletite. Pratimo kašnjenja i ažuriramo vrijeme slanja vozača u skladu s tim.
Koje načine plaćanja prihvaćate?
Prihvaćamo plaćanje samo u gotovini.
Što se događa ako let kasni?
Motrimo letove aviona kako bi Vas spremno dočekali u slučaju uranjenog ili odgođenog slijetanja vašeg aviona. Znate li da će Vaš let biti odgođen, molimo kontaktirajte nas.

Zatraži Ponudu -ili- Postavi Pitanje

6 + 3 =